Bódvaszilasi Tanoda

3763, Bódvaszilas, Petőfi út 11.

Kapcsolattartó

Porcsné Berecz Anita

Szakmai vezető

36204593904

anita.berecz70@gmail.com

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN

ADATOK

Korosztály: 7-14 éves

Létszám: 12

Legszívszorítóbb történet: Egyik kislány azért nem tudott iskolába menni, csak néhány nappal az őszi szünet után, mert nem volt cipője és papucsa; amibe addig iskolába járt, elszakadt.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN

NINCSLISTA

jó állapotú, használt ruhák, cipők; játékok; kreatív kellékek (színes ceruza, zsírkréta, filctoll, színes karton lapok, ragasztó pisztoly, ragasztópisztoly betét, facsipesz, formalyukasztó stb.); tisztálkodási szerek és eszközök (fogkefe, fogkrém, sampon, szappan, fésű, törölköző, egészségügyi betét); porteszközök (tollas, habtenisz, gumilabda)

KÖRNYEZET

A Tanoda a felújított Biztos Kezdet Gyerekház épületében működik. Fenntartó a Magyarországi Református Egyház Diakóniai Iroda. A településen működő iskola szegregált, ezért a tanoda fontos szerepet tölt be a településen. A jövőben szeretnénk bővíteni a gyereklétszámot, hogy mindenki számára elérhetővé váljon a tanulás segítésnek ez a formája.

CSAPATUNK

Szakembereink: szakmai munkatársunk fejlesztő pedagógus- főiskolai végzettséggel; a kreatív foglalkozás vezető hittan oktató- főiskolai végzettséggel; a szakmai vezetőnk keresztény közösségfejlesztő- főiskolai végzettséggel; segítő munkatárs: általános iskolai végzettséggel; önkéntes segítőnk pedig biológus- egyetemi végzettséggel.

A MINDENNAPOK

Közvetlenül az iskolai órák után jönnek a gyerekek a tanodába, ezért általában jégtörő-, önismereti- és közösségfejlesztő játékkal kezdjük a foglalkozást, amit tantárgyi fejlesztés követ. A fejlesztő foglalkozások többnyire egyéni, vagy kiscsoportos formában, alternatív módszerekkel történnek. Segítjük a gyerekek házi feladatainak elkészítését, valamint havi egy alkalommal kreatív (az évszaknak, vagy a közeledő ünnepnek megfelelő) kézműves foglalkozást tartunk.

SZÜLŐK

A tanodások szülei nehéz körülmények között élnek, többnyire közfoglalkoztatotti státuszban dolgoznak, vagy alkalmi munkavállalók. Sokan az általános iskolai tanulmányaikat sem tudták befejezni, ezért nagyon nehezen találnak munkát maguknak. Mivel a gyerekek fejlődését nagyban befolyásolja a család visszahúzó/visszatartó ereje, fontos lenne a szülői kompetenciák erősítése valamint a látókör kiszélesítése.

TEHETSÉGEINK ÉS AMIRE BÜSZKÉK VAGYUNK

A tanoda lehetőséget biztosít a zenetanulásra, amit a gyerekek szeretnek és büszkék az elért eredményeikre.

Büszkeségünk: A tanodából kikerült nyolcadikosok mindegyike megkezdte középiskolai tanulmányait, illetve a gyerekek között nincs évismétlő. A pandémia alatt is sikerült mindenkivel tartani a kapcsolatot és segíteni a tanulásban.

Print Friendly, PDF & Email