Gyermekvédelmi Központ Borsod-Abaúj Zemplén Vármegye - Alsózsolcai Lakásotthonok

3571, Alsózsolca, Kossuth Lajos út 149.

Kapcsolattartó

Fecske Lászlóné

szakmai vezető

3646421835

lakasotthonokalsozsolca@gyvkbazv.hu

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN

ADATOK

Korosztály: 9-18 éves

Létszám: 35

Legszívszorítóbb történet: Minden esetben szívszorító a tény, hogy a gyermeket szükséges kiemelni a családból. Kisebb gyermekek nem is értik miért történik ez velük, mindig azt várják, hogy hazakerülhessenek szüleikhez.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN

NINCSLISTA

Lakberendezési és dekorációs eszközök; udvari játékok (mérleghinta, fészekhinta, hinta, trambulin, ,az idősebb gyerekeknek boxzsák, kosárlabda palánk, roller); háztartási kisgépek (kenyérpirító, szendvicssütő, hajszárító...stb.) tanulmányi munkához laptopok, táblagépek

KÖRNYEZET

2000-től 2 szintes családi házakban működik 3 lakásotthon 2 településen Miskolc vonzáskörzetében. A közel 30 éves épületek folyamatos felújítást igényelnek, szigetelést, festést; az épületben található fürdőszobák, wc-k elhasználódtak. A lakásotthonok különlegessége, hogy családias környezetet biztosít az ott élő gyermekek számára. Tervezzük az épületek folyamatos felújítását, karbantartását fenntartónk segítségével.

CSAPATUNK

A 3 lakásotthonban szakmai egység vezető, 3 nevelő, 12 gyermekfelügyelő, 1 gyermekvédelmi ügyintéző, 1 karbantartó segíti a munkánkat.

A MINDENNAPOK

Mindennapjaink napirend szerint történnek: reggeli ébresztő, tisztálkodás, a lakókörnyezet rendbe tétele, étkezés. Iskolában tartózkodás; délután tanulás, házi feladatok elvégzése, gyakorlás, szabadtéri játékok; esti tevékenységek elvégzése, televízió nézés, lefekvés kortól függően.

SZÜLŐK

Semmilyen kapcsolatuk nincs a gondozottaknak a szülőkkel. Kevés esélyük van a ezeknek a fiataloknak családi körben felnőni.

TEHETSÉGEINK ÉS AMIRE BÜSZKÉK VAGYUNK

Igyekszünk minden gyermekben megkeresni miben jó, miben tehetséges. A kis eredményeknek is örülünk mert legtöbb gyerekünk jelentős hátrányokkal érkezik hozzánk. Sokszor tehetségesek táncban zenében, sportban.

Egyik lakásotthonunkba 5 éves autista kisfiú került, aki nem tudott beszélni. A szeretetteljes és türelmes gondoskodás eredményeként megtanult beszélni és boldog, kiegyensúlyozott gyermek lett, aki azóta is nálunk nevelkedik.

Print Friendly, PDF & Email