Sarkad Város Önkormányzat Óvoda Szalontai Úti Tagóvoda

5720, Sarkad, Szalontai út 45.

Kapcsolattartó

Varga Annamária

Tagóvoda vezető

36304567192

szalontai.ovi@gmail.com

BÉKÉS

ADATOK

Korosztály: 3-7 éves

Létszám: 60

Legszívszorítóbb történet: Inkább a számunkra legszebb történetet oszztanám meg. Az egyik család, ahol 5 gyermeket nevelnek, különösen szegény körülmények között élt. Egy szoba és egy kicsi konyha volt a házban, a víz és a gáz nem volt bevezetve, ennek ellenére a gyermekek mindig tisztán érkeztek az óvodába. A szülők különösen nagy szeretettel nevelték gyermekeiket, érzelmi biztonságuk példaértékű volt. A család 10 év után a közmunka programnak köszönhetően tudott egy összkomfortos házat venni. Az óvodánkba járó két gyermek csillogó szemmel mesélt az óvó néninek az új házukról, és arról, hogy: " Képzeld óvó néni, van fürdőszoba és ott kádban fogunk fürödni.". Életükben először történt velük ilyen.

BÉKÉS

NINCSLISTA

gyermekruha, cipő; csoportszobai játékok; vizuális kellékek, papír-írószer, kreatív kellékek; szalvéta, papírzsebkendő, folyékony szappan

KÖRNYEZET

Az óvoda fenntartója a város önkormányzata. Az épület régi, kívül-belülfelújításra szorul, ami a közeljövőben fog megvalósulni. Az óvoda a település azon részén helyezkedik el, ahol a családok többsége hátrányos helyzetű, roma származású. Fontos szerepe van a település érdekében, hogy megakadályozzuk a hátrányos helyzetű gyermekek lemorzsolódását az intézményi nevelésből. Fontos szerepünk van az esélyteremtés szempontjából is. Terveink között szerepel a felújítás mentén tornaszoba és fejlesztő szobák kialakítása, mivel sok gyermek sajátos nevelési igényű, felzárkóztatásra és fejlesztésre szorul. Óvodánk elindult a "Zöld Óvoda" cím elnyerésére, mert az itt dolgozók elkötelezettek a természetvédelem, környezetvédelem, fenntarthatóság, környezettudatosság témáját illetően.

CSAPATUNK

Szakembereink: 6 fő óvodapedagógus, 1 fő pedagógiai asszisztens, 3 fő dajka.

A MINDENNAPOK

A hétköznapjaink legjellemzőbb vonása a vidám légkör, ahova a gyermekek örömmel jönnek, és örömmel tevékenykednek.

SZÜLŐK

A szülők nagy része közmunkából vagy a szociális juttatásokból él. Az óvodát támogatni nem igazán tudják, de amikor pályázati forrás mentén az óvoda felszereltsége javul, azt örömmel fogadják. Évente egyszer van egy közös nagy programunk, a Mikulás Ünnepség a Művelődési Házban, ezen kívül a lehetőségeink mentén szervezünk közös délutáni programokat a szülőkkel. A gyermekek néhány család kivételével tisztán, rendezetten jönnek óvodába, a nehezebb sorsú családoknak próbálunk segítséget nyújtani a Családsagítő Központ munkatársaival közösen.

TEHETSÉGEINK ÉS AMIRE BÜSZKÉK VAGYUNK

Az ide járó gyermekek egyénileg különlegesek, nagyon sok figyelmet, szeretetet és törődést igényelnek.

Nagyon büszkék vagyunk az itt dolgozó kollégákra, akik a nehéz körülmények ellenére is szívvel lélekkel tesznek meg mindent a rájuk bízott gyermekek felhőtlen óvodai éveiért.

Print Friendly, PDF & Email