Nyírcsaholyi Hétszínvirág Óvoda és Bölcsőde

4356, Nyírcsaholy, Hunyadi út 26.

Kapcsolattartó

Bartkuné Angyal Ibolya

óvodavezető

36304338733

csaholyovi@freemail.hu

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG

ADATOK

Korosztály: 3-7 éves

Létszám: 83

Legszívszorítóbb történet: Az egyik gyerek télvíz idején vízes kabátban érkezett. A dadus néniket megkértem, öblítsék ki a kabátot, és szárítsák ki. Amikor a kislány délután felvette a kabátot, azt mondta: "Óvónéni! Az angyalkák itt jártak!" Kérdeztem, hogy miért? "Mert a kabátom olyan illatú, mint amikor bementünk anyával a papbácsihoz és ilyen illat volt nála. Ott meg a falon ott voltak az angyalkák!" -mondta. "Biztosan"-válaszoltam. Az illatos kabátban boldogan hazament. Sajnos sokszor előfordul, hogy anyuka télen egy gumipapucsban hozza a gyereket.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG

NINCSLISTA

ruha, cipő (gyerek/felnőtt), kabátok, sapkák, minden ami az óvodába járáshoz szükséges; játékok; tisztálkodó szerek, folyékony szappan, papírzsebkendő, szalvéta; rajzeszközök, zsírkréta, gyurma, stb.; óvodai fektetők; álmunk: udvari játékok, napi gyümölcsök a gyerekeknek

KÖRNYEZET

Az elmúlt két évben két helyen volt az intézményünk. A 2020-as nevelési évben visszaköltöztünk eredeti helyünkre egybe, mert az új ovi nem épült meg. Nagyon sok munkánk volt vele, csalódás is egyben, hogy nem épült meg az óvoda. Igyekeztünk széppé varázsolni, ahogy tőlünk tellett. Az udvaron azonban semmilyen játék nincs, 1 homokozó van 83 gyereknek. Pályáztunk, reméljük sikerrel - addig is elvagyunk. A pedagógusok száma nem teljes, a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek száma emelkedik. Csak a pedagógusok ötletességére tudunk támaszkodni, valamint az adományokra. Régen sokat kirándultunk, színházba vittük a gyerekeket vagy a színház jött hozzánk, voltak erre pályázatok, azonban mára minden pénzbe kerül. Ehhez a szülők nem tudnak hozzájárulni, így nem megyünk sehová sajnos.

CSAPATUNK

Szakembereink: 6 óvónő, 4 dadus, 1 pedagógiai asszisztens.

A MINDENNAPOK

A napirendet követve gyülekezés, szabadjáték, foglalkozások, ebéd, pihenés, jó idő esetén séta, vagy az udvaron homokoznak.

SZÜLŐK

Nagyrészt halmozottan hátrányos szülők, aluliskolázottak, anyagi támogatást nem tudnak nyújtani, a gyerekeik ruházásán kívül nem fizetnek semmit -azt is nehezen. A szülőktől nem kapunk semmiféle adományt, ebben nem számíthatunk rájuk. Egy--egy kirándulást is a normatív támogatásból finanszírozunk, vagy ha van, pályázat útján. Váltóruha a többségnek van, néhánynak nincs, takarót, törölközőt az intézmény ad, gyümölcs-zöldség behozatalban nem tudnak segíteni. A szülők a közös programokon kb. 50 %-ban részt vesznek, de ha valamit be kell hozni hozzá, inkább a gyermeket sem hozza. pl. farsang. Az adományokat megbecsülik, mindennek örülnek.

TEHETSÉGEINK ÉS AMIRE BÜSZKÉK VAGYUNK

Tehetséggondozás szempontjából mindent szeretnénk, mert a tánc és dráma iránt nagy a fogékonyság, de helyhiány miatt nem megoldott. Nincs meg hozzá sem a személyi, sem a tárgyi feltétel.

Amire büszkék vagyun: Szerepelni szeretnek gyermekeink.

Print Friendly, PDF & Email