Kisvaszari Napovi és Főzőkonyha

7381, Kisvaszar, Albert István tér 2.

Kapcsolattartó

Cseh Kamilla

óvodavezető

36203922007

napovikisvaszar@freemail.hu

BARANYA

ADATOK

Korosztály: 3-7 éves

Létszám: 43

Legszívszorítóbb történet: Előfordult, hogy a család a minimum elvárható biztonságot sem tudta biztositani gyermekének - minden segitség ellenére sem -, és az óvodából történt meg a családból való kiemelés.

BARANYA

NINCSLISTA

ruha, cipő; tisztálkodó eszközök, kreatív eszközök, papír-írószer, fejlesztő játékok; ünnepek alkalmával meglepetés a gyerekeknek, élmények, kirándulás

KÖRNYEZET

Kivételes szépségű természeti környezetben, a baranyai Hegyháton elhelyezkedő zsáktelepülés óvodája a miénk, ahova négy kisfaluból járnak a gyerekek. A hozzánk járó gyerekek többsége mélyszegénységben élő családokból származik. Nagyon szeretnénk továbbra is megmutatni a gyerekeknek és családjaiknak a világot! Ehhez közlekednünk, beléptetnünk és elemózsiát csomagolnunk kell. De ha sikerül, akkor állatokkal (akár farmon, akár állatkertben...), növényekkel (kertészetben, barlangban...) , művészeti alkotásokkal, stb, stb- vel találkozhat gyermek és felnőtt, amit más esetben a saját családja mutat meg neki. De a mi óvodásainknak csak mi vagyunk, akik ebben a segítségére lehetünk.

CSAPATUNK

2 óvónő, 2 dajka, 2 fő nyugdíj mellett segít. Élelmezésvezető, szakács és pedagógiai asszisztens, 2 közmunkás: konyhán és a kicsikkel segít egy fő.

A MINDENNAPOK

Mindennapok az óvodában: Hozzánk hatalmas lemaradásokkal érkeznek a gyerekek, de mindegyikükhöz saját fejlettségi szintjéhez képest fordulunk, amit egyeztetünk a személyiségével is. Nálunk toronyban állnak a váltóruhák, mert van, hogy szobatisztaságra szoktatásnál tíz használódik el egy napon 😉

SZÜLŐK

Szülők: A szülőkkel, családokkal kiváló a kapcsolatunk. Egyetemi csoportok hospitálni érkeznek a család-óvoda kapcsolat megtekintésére. De segítségre nem számíthatunk sem anyagi, sem személyes kompetenciáik miatt. A rendezvényeink aköré szerveződnek, hogy egy kis plusszt csempésszünk a családok életébe (pl: advent, együtt készítjük a koszorút, hogy legyen karácsonyi dísze otthonaiknak; különböző közlekedési eszközökkel ismerterjük meg a családokat, amiket egyedül nem lenne módjuk megismerni, mert nem hagyják el a falu határait)

TEHETSÉGEINK ÉS AMIRE BÜSZKÉK VAGYUNK

Tehetségek:Színes érzelemviláguk, őszinteségük kiemelkedő az idejáró gyerekeknek.

Amire büszkék vagyunk: amikor úgy indul eliskolakezdés előtt az oviból egy gyermek, hogy azt igéri: óvónéni lesz. Szakmailag büszkék vagyunk a család-óvoda kapcsolatra.

Print Friendly, PDF & Email