Kincses Sziget Tanoda Perkupán

3756, Perkupa, Kossuth út 6.

Kapcsolattartó

Rácz Józsefné

szakmai vezető

36708855987

lintuserika@gmail.com

ADATOK

Korosztály: 7-14 éves

Létszám: 25

Legszívszorítóbb történet: Sok ilyen van.

NINCSLISTA

A korosztály számára ruházat, cipő, papucs, zokni, sportruházat, dzseki. Iskolai szerek: füzetek, írószerek, rajz és kreatív eszközök, kártyajátékok, memória fejlesztő játékok, társasjátékok, sportszerek, foci, labda. Tisztálkodási szerek: tusfürdő, szappan, dezodor, sampon, fogkrém, fogkefe. Tisztítószerek: flóraszept, mosogatószer, mosószer, öblítő, bútorápoló, ablaktisztító, WC tisztító, WC papír, papírtörlő, szalvéta. Könyvek:Mesekönyvek, ismeretterjesztő képes könyvek alsó és felső tagozatos gyerekek részére. Szívesen vennénk olyan támogatót is, aki a gyerekek fejlesztésével önkéntesként tudna foglalkozni. Például zenei oktatót, drámapedagógust, népitáncoktatót szívesen fogadnánk időnként. Szívesen elvinnénk a tanulókat többször kirándulni a tanodától távolabbi városokba. Örülnénk olyan támogatónak is, aki a tanulmányi kirándulásokhoz tudna valamilyen módon hozzájárulni. A belső falak festéséhez fehér falfestékre lenne szükségünk.

KÖRNYEZET

Környezet: A tanodánk Perkupán az állomás mellett egy bérelt épületben található. Egy régi épület lett felújítva számunkra, amiben a rendeletnek megfelelően lett kialakítva a tanoda. Előtér, nagy közösségi tér, tanuló szoba, számítógépekkel, konyha, mosdó található benne. A felújítás már régen volt, ezért idő szerű lenne egy frissítő meszelés. Jelenleg 25 gyerek jár a tanodába, minden gyerekünk hátrányos helyzetű. A tanoda mellett van játszótér, sportpálya. Fenntartó a BHIM RAO Egyesület. Mivel a településen nincs általános iskola, a családok életében közösségi térként is funkcionál a tanoda. A gyerekek nagyon szeretnek jönni a tanodába. A szülőkkel közvetlen, rendszeres kapcsolatban vagyunk. Mindenki támogatja a tanoda létezését és elismerik szakmai munkánkat.

CSAPATUNK

Szakemberek: A tanodát szakmai vezető irányítja. Rajta kívül egy tanodavezető pedagógus és két tanodapedagógus dolgozik még a tanodában. Ezen kívül pénzügyi vezető, gazdasági és ügyviteli munkatársak segítik a munkánkat. A szakmai vezető és a pedagógusok tanári végzettséggel és közgazdász diplomával rendelkező szakemberek.

A MINDENNAPOK

Mindennapok az intézményben: 12-től 17 óráig várjuk hetente 4 napon a gyerekeket. Amikor megjönnek egy kicsit pihennek, játszanak, majd kezdődik a foglalkozás. Írás, olvasástanulás, számtani alapműveleteket gyakorolunk, dráma és önismereti játékokat játszunk. Minden délután fél 4 körül uzsonnázunk, amit a gyerekekkel közösen készítünk, illetve terítünk. Jó idő esetén kimegyünk a játszótérre, vagy sportpályára játszani. Aki igényli, egyénileg is foglakozunk utána a tanulókkal.

SZÜLŐK

Szülők jelenléte: Támogató szülői háttérrel rendelkezünk. Azonban nagyon nehéz helyzetben élő családjaink vannak, többgyermeket nevelnek, munkanélküliek.

TEHETSÉGEINK ÉS AMIRE BÜSZKÉK VAGYUNK

Tehetséggondozás: Szeretnek zenélni, táncolni, nagyon szeretnek festeni, rajzolni.

Amire büszkék vagyunk: Egyik tanulónk a múlt évben megtanult gitározni egy zenei programunk keretében. Azóta ő tanítja a kisebbeket gitározni.

Print Friendly, PDF & Email